R
FATIMA
V
 

TRETIE FATIMSKÉ TAJOMSTVO VYJAVENÉ 26. júna 2000
 

Milí priatelia.

Na tento podelok, 26. júna bolo oficiálne ohlásené zverejnenie Tretieho fatimského tajomstva. Myslím si, ze je to jedna z najcitlivejsích (a povedal by som najväcsích) udalostí 20. storocia.

Tretia cast Fatimského tajomstva bola napísaná sestrou Luciou medzi 2. - 9. januárom 1944. Panna Mária ziadala, aby sa táto tretia cast tajomstva zverejnila najneskorsie do roku 1960.

Po napísaní tretej casti tajomstva, dokument s textom (pravdepodobne 20-25 riadkov) bol zapecateny v obálke. Biskup Fatimy ho vsak necítal.

16. apríla 1957 bola obálka odovzdaná pápezovi Piovi XII.

Vsetko svedcí o tom, ze pápez Pius XII. nikdy text tajomstva necítal.

Pápezovi Janovi XXIII. bola obálka oficiálne dorucená v Castelgandolfo 17. agusta 1959. Necítal ju vsak hned.

15 rokov bolo slúbené pri mnohych prílezitostiach, ze tajomstvo bude precítané v roku 1960. Krestansky lud zil v ocakávaní.

8. februára 1960 vsak zrazu, jednoduchy oznam v novinách priniesol správu, ze fatimské tajomstvo sa nebude vyjavovat.

Doteraz sa toto tajomstvo nevyjavilo.

 

Co bude v pondelok (26. júna 2000)?

Vatikánske správy hovoria, ze sa má vyjavit text aj s komentárom, aby to lud pochopil.

Prisla správa, ze je velky tlak zo strany niektorych vysoko postavenych oficiálov, aby sa text 3. tajomstva nezverejnil cely. Otázka je, ci sa zverejní tajomstvo TAK AKO JE, alebo len komentáre okolo neho, alebo len tzv. "integrálny" text tajomstva. V správe sa uvádza, ze niektorí kardináli sa snazia presvedcit Sv. Otca, aby upustil od svojho rozhodnutia.

 

Vsimol som si, ze niektorí oficiáli uz vydali rôzne vyhlásenia o tretom tajomstve. Hovoria, ze vsetko sa uz vlastne stalo, ze sa v nom jedná o atentát spáchany na pápeza a pod. Ak tretie tajomstvo je len cosi také, preco tu potom bolo tolko obáv zverejnit ho??

 

Údaje, ktoré tu uzivam sú z knihy

The Third Secret Revealed! (Tretie Tajomstvo Vyjavené) od Brata Michaela od Sv. Trojice

Na internete: http://fatima.org/third02.html

 

ktorú som uz dávnejsie precítal a mimoriadne ma zaujala pre svoje triezve argumenty a dôkazy. Pravdaze, brat Michael nepíse v nej text Tretieho tajomstva, ale velmi seriózne podlozil, co by to Tretie tajomstvo mohlo obsahovat.

Píse o zvlástnych neprirodzenych stavoch, do ktorych sa sestra Lucia dostávala, ked mala toto tajomstvo napísat na papier.

Prvé tajomstvo bola vizia pekla.

V druhom tajomstve Panna Mária povedala, ze príde ziadat zasvätenie Ruska. Ak sa jej ziadosti vyhovie, bude pokoj, ak nie Rusko rozsíri svoje omyly po celom svete, spôsobí vojny… mnohé národy budú anihilované (t.j. úplne znicené)…

 

Toto tu uvádzam, len ako pamätám, lebo nemám cas presne citovat.

 

Co je tretia cast tajomstva… ????? Uvidíme v pondelok?

 

Brat Michael sa domnieva (a v pondelok uvidíme, ci správne), ze 3. cast tajomstva neobsahuje v podstate tretiu svetovú vojnu, pretoze uz druhá cast tajomstva hovorí o anihilácii celych národov. Ak by to bola vojna, nebol by tu dôvod tak to tajit cely cas. Ak to nemá byt vojna, usudzuje reholny brat Michael, co je to potom? Co je horsie ako vojna? A celkom logicky hovorí, ze horsie ako vojna je zatratenie dusí. Horsie ako vojna je útok na pravé ucenie katolíckej Cirkvi, útok z vnútra Cirkvi.

 

Panna Mária povedala, ze potom, po roku 1960 bude mozno to tajomstvo lepsie pochopit. Dnes vieme, ze v 60. rokov státisíce knazov a reholníkov opustilo svoje povolanie.

Mozno tretie tajomstvo obsahuje správu o infiltrovaní Cirkvi komunistami.

Zaujímavé je, preco práve v utorok (27. júna 2000), hned po zverejnení tajomstva, má okrem inych príst aj komunista Gorbacov do tlacového úradu (vo Vatikáne, ako rozumiem), kde sa má prezentovat kniha kardinála Agostino Casaroliho "Muceníctvo a trpezlivost. Svätá Stolica a komunistické krajiny (1963-1989)".

 

Vatikánska informacná sluzba túto správu

- o prezentácii dokumentu "Posolstvo Fatimy" kardinálom Ratzingerom a

- o príchode Gorbacova na prezentáciu knihy

podáva pod jednou hlavickou (VIS 20 jún 2000).

 

To, co tu teraz písem, je to, co mna osobne velmi zaujalo.

Kardinál Ratzinger v máji vyhlásil, ze dokument o Fatime bude obsahovat cely text Fatimského posolstva (NE 20. jún).

 

Preco príde Gorbacov na tlacovú konferenciu medzi kardinálov na prezentáciu knihy? Nebude to náhodou preto, aby urychlene VYSVETLOVAL, ci lepsie: ODvysvetloval, Tretie fatimské tajomstvo?

 

To vsetko, co písem, sú zaiste len dohady, ale prílis dlho uz sledujem problematiku Fatimy, a správa o zverejnení Tretieho tajomstva je pre mna jedna z najradostnejsích, pretoze viem, ze Jezis povedal: Pravda vás vyslobodí. Ocakávam, ze v tajomstve bude velká pravda o nás (mozno o nasom uz uplynulom storocí).

 

Piati pápezi uznali "súkromné" Fatimské zjavenia. Preto, ak niekto po zverejnení tajomstva nám bude nahovárat, ze ako súkromné zjavenie Fatimu nemusíme prijímat, (ako som to uz niekolkokrát pocul), postaví sa proti piatim pápezom. Ján Pavol II. napríklad sa isiel osobne podakovat do Fatimy Panne Márii za záchranu svojho zivota. Predpokladám, ze aj takéto vysvetlovanie fatimského posolstva (ze vo Fatimu nemusíme verit) sa môze objavit.

 

Mozno text fatimského posolstva bude na prvy pohlad jednoduchy. Ale mozno iba na prvy pohlad.

Zdá sa mi, ze správa o vyjavení tretieho tajomstva nateraz nemá nálezitú pozornost verejnosti. Mozno aj vdaka komentárom, ktoré uz na jeho adresu odzneli, akoby o nic neislo.

Myslím, ze po jeho zverejnení sa rozprúdi búrka vysvetlovaní, ci od-vysvetlovaní.

To je vlastne cely dôvod, preco toto písem, totiz, aby sme si otvorili srdcia na prijatie pravdy a vsímali si s otvorenym srdcom, co sa mozno bude diat.

 

Myslím, ze Panna Mária pripravuje svoje definitívne vítazstvo nad cervenym drakom.

 

Je to odvázne, co tu písem, ale písem to tak, ako to vidím vo svojom srdci. Sám som zvedavy, ci môj pohlad na podstatu a dôlezitost udalosti je správny a ci ho prichádzajúci pondelok a udalosti po nom potvrdia.

 

Je Sobota, 24. júna 2000, 1:25 h po polnoci.

o. Eirene

 

 

Home - »REDEMPTIO - VYKÚPENIE«
FATIMA ARTICLES LIST