R
Clánky - Aktuality - Preklady
V

24
Najväcsí "Blackout" v histórii Severnej Ameriky

AKTUALITA

Zaiste Vás môze zaujímat situácia ohladom vypadu elektriny tu v Severnej Amerike 14. augusta 2003 o 4:11 po obede.

 

Bol som milo prekvapeny, tu v Toronte, ako vsetci ludia boli milí. Isiel som vecer bicyklom vonku k jazeru, je to iba ani nie desat minut bicyklom, aby som videl, aká je vonku situácia. V meste bol mimoriadny klud, ludia boli spokojní. Vsade vládla taká, presne to slovo mi teraz prislo na um, SVIATOCNA nálada. Tazko je hovorit za celé mesto, ale mal som pocit akejsi dobroty, ktorá vychádzala z ludí.

Neviem, ci by to trvalo aj nadalej, ale prvy den prebehol v takejto atmosfére.

Druhy den uz stáli rady pri benzinkách, lebo my tu v centre Toronta sme dostali elektrinu o 3 hodine ráno na druhy den. Preto tu boli benzinky otvorené. Zrazu tu bol "socializmus", dlhé rady na vselico, najmä na benzin. Videl som trochu napätia na benzinkách, lebo niektorí sa predbiehali, ci uz vedome alebo nevedome. Ale nevidel som váznejsie hádky. Celá situácia trvala dost krátko na to, aby sa odskúsalo ako by sa chovali, keby prisla tazsia skúska.

To, co som videl na vlastné oci, to potvrdzovalo aj rádio. V meste neboli väcsie incidenty a ludia boli ohladuplní. Bolo to zaujímavé mat tmu a vidiet hviezdy nad hlavou.

Toronto je inác dost bezpecné mesto. Nie ze by sa v nom nic nestávalo, ale nie je ziadnym problémom chodit po uliciach aj v noci. Vidím po parku chodit v noci aj dievcatá. Takze to cosi hovorí.

Potom, v Kanade je vela pristahovalcov, ktorí sa pristahovli do Kanady pre rozlicné problémy vo svojej krajine. Takze mnoho ludí je "ostrielanych" v tazkych podmienkach, co môze do znacnej miery tiez vysvetlit pokoj po vypnutí elektriny.

V neposlednom rade by som tú atmosféru v meste pripísal aj tomu, ze je tu vela katolíkov. V Toronte ich bude údajne viac ako 40 percent.

To, co sa stalo je najväcsím Blackoutom v histórii Severnej Ameriky.

Zaujímavé je, ze pred asi dvoma rokmi som rozprával s istym inzinierom z mojej farnosti menom Andrej a ten mi pri nasej ceste autom dával niekolkokrát dvoj-troj hodinovú prenásku o silnoprúde. Toto mi presne hovoril, ze toto sa môze stat. Ak sa totiz zrazu vypne velky odberatel, vtedy elektrárne "tlacia" do siete energiu, ale na druhom konci takpovediac ju nikto neodoberá, co spôsobí nutne niekde skrat a potom to uz ide kaskádovite.

Dostat to vsetko znovu do behu, na to treba niekolko dní, lebo rovnováha medzi príkonom a odberom musí byt dost presná a ak nie je, tak sme znova na pociatku.

To je technické hladisko.

Ale co sa tyka konkrétnej situácie, cosi mi tu nehrá. Ked som vecer pocúval rozhlas, hovorili, ze sa cosi stalo v New Yourku v meste, iná správa bola, ze blesk udrel do Niagarskej elektrárne, na co komentátor ako aj spomínany Andrej povedali, ze je to smiesne a nezmysel. Vraj ani ziadne búrky tam neboli. A dnes som dokonca pocul, ze sa "cosi" stalo v státe Ohio. Správy ohladom prícin boli naozaj rôznorodé a k tomu sa mi este zdá, z toho, co som trochu od vcera pocúval rádio, ze nemajú "záujem" hovorit o prícine.

To vsetko mi cosi hovorí.

Zdá sa mi, ze odborníci by mali okamzite, alebo velmi rychlo vediet, co sa stalo.

Cosi mi v tom vsetkom nehraje.

Jedna z mozností je (momentálne je to moja najpravdepodobnejsia varianta), ze to urobili pocítace. Rovnováha medzi príkonom a odberom sa dnes robí cez pocítace. Niekolkokrát mi prislo oficiálne z Rogers internetu, ze je tu nejaky vírus. Na rádiu som pocúval reláciu, kde hovorili, ze to vyzerá na tych, ktorí chcú jednosvetovú vládu (iluminati). Prv nez to povedali na rádiu, jeden môj priatel mi povedal, ze elektrina vypla presne o 4:11 (po obede). Ja to môzem potvrdit, lebo bolo nieco viac ako 4:10 ako som si to ja pamätal. Vseobecná zhoda je, ze to bol 4:11.

 

Aká by z toho bola duchovná konklúzia?

Elektrina vypla na vigiliu sviatku Nanebovzatia Panny Márie. Celá Amerika teraz, pomyslel som si, musí svätit sviatok Nanebovzatia, lebo tu sa vzdy robí, aj v nedele. Na druhy den nik neisiel do práce. Takze bol naozaj sviatok. Pán Boh nám povedal: Je prikázany sviatok, treba si ho vsimnút, a treba oci zamerat na nebo, lebo tam je nasa vlast. Zaujímavé je, ze 411 je vsade císlo pre informácie (aj telefón aj internet). Pán Boh vypol vsetky informácie a dal nám len tú najdôlezitejsiu, ze je totiz sviatok Nanebovzatia.

Druhá zaujímavá vec je, ze v Londyne, kde je svetovy cas, bolo práve vtedy 9:11 vecer (Nine Eleven). Vieme, ze slovom "Nine Eleven" sa dnes jasne rozumie to, co sa stalo v New Yorku deviateho mesiaca jedenásteho dna. Je to velmi zaujímavá zhoda. Dalsou zaujímavou vecou je, ze vsetky telefóny pod císlom 911 majú políciu, ak clovek potrebuje súrne v nebezpecenstve volat.

Ja v tom vidím, dalsí Bozí telefonát pre nase obrátenie.

Napadá ma aj to, ze potom, co sudcovia schválili tu v Ontáriu (a nielen tu) homosexuálne manzelstvá a chystá sa vládne uzákonenie homosexuálnych manzelstiev, ci to nie je naozaj najväcsí "blackout", zatemnenie v histórii Severnej Ameriky?

 

Jednou vecou, ktorá ma velmi zarazila, v istom zmysle sokovala, bolo to, ze zásoby vody pre Torotno boli iba na 24 hodín. Nemajú ziadny náhradny zdroj na cerpanie vody do nádrzí a sú úplne závislí na elektrine z elektrárni. Predstavte si zrazu 5 miliónov ludí bez vody! - Tu vidíme, ako sa o nás "svet" stará. Ci nie je lepsie dat vsetku svoju dôveru do rúk Jezisa a Márie?

 

Vidíme, akí sme zranitelní a ako málo stací, aby sme boli na kolenách fyzicky, ak nechceme byt na kolenách v modlitbe.

Okrem iného ludia videli, ako v jednej minúte prestali "existovat" vsetky ich peniaze, lebo ziadne karty nefungovali. Ak sa nieco dalo kúpit, bolo to len za hotové peniaze aj to len v niektorych obchodoch.

 

Kedze vsetko to sa stalo na sviatok Usnutia (alebo Nanebovzatia) Bohorodicky, nezabudnime sa denne modlit ruzenec, ved je aj rok ruzenca.

Chvála Bohu, ze sa to stalo za vidna (po obede) a v lete.

o. Eirene

 

HOME - Spät na »REDEMPTIO - VYKÚPENIE«
Spät k ZOZNAMU CLÁNKOV