R

43

V

CLÁNKY - ZOZNAM

HOME

OTÁZKY
Zoznam vsetkych otázok
1- 50
50 - 100
101 - 150
151-200

REDEMPTORISTI-CSSR

Z DIEL SV. ALFONZA

Ikona Matky Ustavicnej Pomoci

Môj prvy katechizmus

MODLITBY

Iné NASE linky

Iné LINKY pre Vás

Základné informácie o nasej stránke

 

Ak chcete byt informovaní o novych otázkach a clánkoch na stránke Redemptio-Vykúpenie (táto nasa stránka) napíste nám to (napr.: Prosím, informujte ma o novinkach na stránke R-V). Alebo môzete to aj zrusit (napr.: Prosím, neposielajte mi uz informácie)

Nase emaily:

st.maryschurch@rogers.com

mbc24@globalserve.net

Tu posielajte aj VASE OTÁZKY

 

 

 

 

 

 

CLÁNKY - ZOZNAM

43

Povinnosti cirkví voci státom
3. august 2004

V casoch, v ktorych zijeme, ked sa pozrieme na smer vsetkych národov, je cas, aby sme sa obzreli spät na pociatok toho, co by malo byt civilizáciou. Ked sa obzrieme az k casom Abraháma a Mojzisa, dokonca aj z generácie, ktorá rástla od Adama a Evy, ako sme sa to ucili, zistíte, ze prítomnost vyssieho bytia, akokolvek ho voláte, nech je to Allah, Boh, Jehova, Velky Duch, akékolvek meno bolo dané tomuto vyssiemu bytiu, musíme teraz skonstatovat, ze cez vsetky spisy, ci je to uz Biblia, Koran, alebo akákolvek forma duchovnych spisov, dnes nie je ziadna viera, ktorá by zila podla standard Mojzisovho zákona, alebo, mali by sme povedat, Bozich zákonov, ale mali by sme pamätat, ze Boh nikdy nedal príkaz na rozvod, cudzolozstvo alebo zanedbanie svojich povinností.

Cokolvek si myslíte o viere alebo nevere, aké stanovisko ste niekedy urobili, alebo urobíte smerom k tomu, kde cítite, ze spolocnost by mala fungovat a kde by ste verili, ze máte urcitú vedomost, aby ste urobili rozdiel, ale neurobili ste? Potom ste sa stali nepriatelmi svojej viery, ba i nevery. Ak zaujmete stanovisko, ze "je to ako to je", ze nemôzete na tom nic zmenit, uz ste zdiskreditovali vsetky formy Boha, v ktoré by ste verili a tiez tichostou a mlcaním ste dali moc tym, ktorí sú zodpovední za to, ze nic nerobia, aby zmenili smer tohto národa.

Cirkvám, ktokolvek sú, akékolvek sú: Preco to mlcanie? V case, ked máte najväcsiu prílezitost postavit sa za to, co veríte, az za cenu svojho zivota, ak by to bolo potrebné. Ale ak zostanete v skrytosti, cakajúc, ze vsetko sa samo zmení, stávate sa anti-krestanmi, ak veríte, ze ste krestan, anti-mohamedánmi, ak si myslíte, ze príkaz "nezabijes" platí pre vás. Preco potom verit v bojovú moc, ked Mojzisovi bolo nariadené krácat cez Cervené more radsej, ako vyhoviet konfrontácii? Kto sú falosní bohovia, ak nie tí, ktorí kricia tak hlasno svoju vieru v svojho boha, ale skoncia s masovymi vrazdami vo forme terorizmu alebo mlcaním na korupciu a destrukciu rodín budúcnosti, vo forme nevery, ze cokolvek sa dá robit, aby sa cosi zmenilo? Antikristus je ten, kto nebude zit ako Kristus zil kazdú sekundu svojho zivota na zemi. A k tomu, íst tú vzdialenost, ako on isiel s Pontskym Pilátom, ked povedal: "Nemal by si nado mnou moc, keby ti nebola daná zhora." Preco by Boh dal Pilátovi tú moc, ak nie nato, aby Jezis premohol Piláta?

Dôvod Izaiásovho proroctva bol ten, ze sa malo ukázat fyzickym spôsobom, ze clovek prijme smrt kvôli druhym, a dodnes Kristus je jedinym, ktorysplnil svoje slovo, prorokujúc styri tisíc rokov, prv nez prisiel na svet.

Ty, ktory cítas: Ak nedokázete povstat a postavit sa za svoju vieru, jednoducho sa klamete, ked prehlasujete, ze veríte, hoci neveríte. Cas mieru nemôze príst, iba ak sa mier zije v nieciom srdci prv nez agresori ohrozujú mier mocou boha penazí, lzí, podvodu, zvrhlosti, pychy, hanby a chlípnosti. Ak cirkevné vedenie neverí dostatocne v moc Bozieho Ducha, nabádany absolútnou poslusnostou a respektom, bez kohokolvek posudzovania, stante sa nástrojom evanielizácie zijúc mozno po prvy krát v celom svojom zivote pravú Kristovu náuku. Ak to nedokázete urobit, tak ste potom pokrytci a antikristi vo svojom mlcaní. Je cas pre Cirkev neocákavat od druhych, aby zili ako by mali, pokúsajúc sa prinútit politikov k podriadenosti v prípadoch abortu a homosexuálnych manzelstiev, ale namiesto toho, stat sa príkladom vodcovstva a morálnosti a hodnô dosiahnutím hlboko do lona rodín, aby sa zaviedol novy zrod v spolocnosti, v ktorej dnes zijeme, ako to urobili mnohí misionári. Ale musíme pamätat to diktátorstvo a nenávist k tym, o ktorych prehlasujete, ze ich evanjelizujete. Láska musí byt pri zdroji vsetkého správania sa, aby sa v Cirkvi odrázala Kristova realita.

Nie sú to chóry a struktúry charizmatikov, ktoré ozivujú Cirkev. Kde knaz sa musí stat opravdivou nevestou Krista, stanúc sa jedno, takze nájdete jedného v druhom a toho druhého v tom jednom. A ze omsa a knazstvo musia byt skrze podriadenost pre sluzbu, riadené Kristovou láskou do struktúry jednoty, takze knaz má byt s Kristom.

Ked sa dnes pozrieme na cirkvi, vidíme, ze ludia ich pokladajú za nudné, bez ziadneho vyznamu a podstaty, - cirkev, ktorá sa podiela na rozlúcení manzelstiev pod rúskom akéhokolvek telesného dôvodu, kde nic nie je viac dôlezité pre lásku medzi dvoma srdciami. Dnes Cirkev bud musí povstat a zaujat svoje miesto v spolocnosti, alebo zmiznút zo spolocnosti pre vlády, ktoré sa snazia rozpustit zvrchovanost Boha, aby ospravedlnili hriech - v akejkolvek podobe prichádza, aby to zabezpecilo mnohé hlasy a správnu politickú pozíciu. V takzvanej "elite" je mnoho takych, ktorych politická moc je zviazaná s ich bankovym úctom a falosnym bohom penazí. Tymto ludom: Varujeme vás, ze ziadna väcsia institúcia nemôze fungovat bez námah chudobnych, ktorych hrdusíte pod rúskom tvárenia sa, ze tvoríte zamestnanost.

Henry Ford nemohol urobit vsetky svoje autá sám. Keby mohol, eliminoval by zárobky a zvysil zisky. Zámoznost jedného je vzdy námahou druhého. A restrukturalizácia tohoto národa sa uskutocní. A tí, co majú hodnost, zdanlivé mocnosti [si myslia], ze peniaze môzu vyzyvat Boha a ze sa to dokáze. Berieme vasu vyzvu, lebo vsetci pôjdete do hrobu, skôr alebo neskôr, ale vasa pochabost vás bude nasledovat, lebo nebo a zem sa pominú, ale Boh zostane. Je nacase, aby posvätnost sa stala potravou kazdého, kto prehlasuje, ze má respekt pre Boha, ktory nemôzete mat, iba ak sa stanete sluzobníkmi druhych ako to urobil Kristus, so ziadnymi nepriatelmi a vsetkou láskou jeho srdca.

Pre Cirkev: Opät opakujeme, je nacase, aby ste sa postavili a zili, co kázete, z celého srdca, i za cenu svojho zivota, alebo zmiznete, ako to robíte vo svojom mlcaní, ale nikdy neocakávajte od Boha, ze vám zasalutuje k svojmu královstvu, ked zbabelo zostávate vo svojom mlcaní v case, ked ludstvo potrebuje najviac Boha. Vy máte byt nositelmi struktúry pravdy.

A kazdému jednému knazovi: Nezálezí na tom, co mozno iní knazi urobili. To nie je vyhovorka pre vase mlcanie a vasu neveru, ze Krisus môze urobit zmenu v tomto svete. Ak neveríte, ze môze, preco márnite cas tym, ze sa o to sami pokúsate? Voláme na Cirkev aby sa teraz postavila, nie arogantne, ale s Kristovou pokorou. Mnohí nedokázu prijat, ze sa Ján Pavol II. ospravedlnil, mozno vo vasom mene, lebo vy sami by ste to neurobili, za zanedbanie otcovstva, ktorá vám, otcovia, bolo dané, ale ze ste nikdy nevzali do ruky povinnosti a zodpovednost za Boziu rodinu. To neznamená príkrost, ale deti Bozie trpia, a je nacase, aby ste odlozili rúcho pychy, zezlo zo zlata a Bozie mitry a opásali si bedrá uterákom ako Kristus a aby ste isli do krestanskych komunít so svojím stádom, ktoré pozostalo, hoci driemu ako vy, kritizujúc tych, ku ktorym by mali vyjst a evenjelizovat. Je to ako ked velknaz povedal Kristovi: "Nehovor nám, ze si od Boha. My sa modlíme, aby sme vsetko robili, co nám Tóra nariaduje a ty tu prídes a spolcujes sa s prostitútkami, mytnikmi a zlodejmi. Povedz mi, kto sú tvoji priatelia a ja ti poviem, kto si." Ale jeho odpoved bola: "Ja som neprisiel pre elitu, prisiel som kvôli tym, ktorí sú stratení, o ktorych sa vy nepostaráte." Presne ako vy, knazi dneska. Je lahké starat sa o niekoho, kto nepotrebuje pomoc. Ale dnes zistujete, ze tí v Cirkvi potrebujú viac pomoci nez tí mimo Cirkvi, lebo by to mali vediet lepsie s tym vsetkym, co sa naucili; aby vedeli urobit zmenu v zivote inych.

Múdrost nie je v knihách. Dokonca ani v Biblii, lebo je vela velkych citatelov, ale takych, ktory nikdy nestrávili slová, aby to zmenilo ich zivot. Ked si nájdete cas volat na Ducha Svätého, aby rozdrobil podobenstvá, ktorá akoby robili Písmo neefektívnym, - ved veríte, ze ste elita na posúdenie. Tu je to, kde vás pycha oslepila pre realitu Písem. Ked sa Kristus narodil, Slovo sa stalo zivym. Svet sa este len musí znovuzrodit. Keby aspon jeden, co opravdivo verí v Boha a dovolí svojmu Bohu riadit ho a ovládat ho vo vsetkom, co robí, bude viac nez 650 miliónov katolíkov, ktorí vzdy este studujú, zatialco sa robia ucitelmi toho, co nechápu, lebo svet sa nezmenil. Veríte v éru pokoja? Veríte vo vsetky veci nové? Veríte v "napís toto, lebo je to pravdivé"? Nikdy viac choroba, nikdy viac hlad, nikdy viac bolest, nikdy viac slzy, nikdy viac smrt. Veríte to, ked to cítate? A ked neveríte, nemali by ste sa nikdy viac dotknút Písma. Veríte, ze zobral zopár ryb a zopár bochníkov chleba a nasítil pät tisíc a viac? Ak naozaj veríte, zoberte zopár ryb a pät chlebov a chodte na ulicu a sytte celé mesto bez pochybností, a znova sa to stane.

Máte uzdravovacie omse, uzdravovacie bohosluzby, a kde sú uzdravení ludia? Ked vám, Kristovi apostoli, vám boli dané sily, ktoré sú tu este aj dnes, ale neveríte dostatocne, ze sa to stane, alebo mozno vám na tom nezálezí, aby sa ukázali ako pravdivé. Vsetko, co prehlasujete, ze veríte, v silu konsekrácie, premenit podstatu v inú, ako pri prvej konsekrácii, vodu na víno v Káne galilejskej, uzdravovanie chorych, vsetky Kristove zázraky, pretoze jeho láska bola milosrdenstvom Boha, lebo Boh bol pohnuty svojou láskou pre svet.

Viem, ze je to tazké, ked máte pokryvku pychy na sebe, aby ste videli jasne cez tieto slová, o ktorych by ste najradse povedali, ze ste ich necítali, aby ste ospravedlnili svoju necinnost. Ale prichádza den, (a ako sme nedávno cítali) "Nájdi mi piatich spravodlivych ludí [v Kanade], alebo iba pät, a ja ju zachránim! "Ba iba dvoch." On teraz hovorí: "A ja ju zachránim". Ale ten, kto naozaj uverí, stane sa Padrom Piom, Bratom Andrejom, Otcom Frederickom, vsetky rozlicné sily ovládané Bozou láskou v celom jeho stvorení. Môzte sa robit sudcami sveta, lebo ste v cele nejakej kongregácie, ale tá má stratené stádo. U Boha nie sú ziadne teritoriálne hranice pre evanielizáciu. Tak ako nemôzete povedat protestantovi alebo mohamedánovi alebo zidovi, aby odisiel z vásho kostola, omnoho menej môzte povedat tomu, kto vás dost miluje, aby vás prestal milovat v milovaní tych, ktorí by inác boli stratení, lebo vy k nim neidete. Toto sú slová spásy, slová evanielizácie, slová druhych Turíc, aby sa Cirkev znovuzrodila. Tentokrát nie zo slov, ale zo zivych struktúr Krista v tych, ktorych on sám zivil slovami ako mazivo struktúry ich kostí. Kázal ich kostiam a oni ozili. Toto robte na jeho pamiatku ako cast jeho prítomnosti vo svete dnes. Ak cakáte na Krista, ze príde, nevediac, ze je s vami, svojou nevestou, potom sa správate ako rozvedení ludia, ako vdovy alebo vdovec zijúci ako snúbenec, ktory kedysi vám dal zivot a zmenil svet. Ked ste vstúpili do knazstva, ci to nebola zmena sveta, alebo to bolo iba pre prestíz siat, ktoré uz nenosíte, z akéhokolvek dôvodu, ktory by ste mali?

My zostávame sluzobníkmi Boha vo vsetkych ludoch a nepotrebujeme nicie dovolenie, aby sme sa starali, bez ohladu na to, co si kto myslí, ze je, lebo on vsetkym povedal: "Milujte sa navzájom ako som vás ja miloval". A ak ktokolvek dokáze, ze je to zlé, ak niekomu zálezí na druhych, potom chápem, preco vám nezálezí a zostávate ticho v case krízy.

Ked povedal: "Posielam vás ako baránkov medzi vlky", nemienil tym: "Posielam vás na bitúnok". Pastier sa nikdy nebojí o svoje baránky, lebo majú zlaté srdcia. Sú poddajné, ale ak máte pochopit srdce Krista ako baránka, len potom pastieri si lahnú na pasienkach a hrajú sa s tymi, ktorí ich ucili lásku, mier a respekt. Pane, nech sa baránok stane vodcami, lebo ich pastieri sa stratili. Je to krásne prejavit nasledovanie [followship], co znamená priatelstvo [fellowship]. V Jeho vyjadrení, opravdivy baránkovia poznajú svojho majstra. Nepôjdu k nikomu, iba k nemu, lebo len on ich miluje ako takych. Toto je pastier, akym máte byt, ku ktorému prídu, lebo vedia, ze ich milujete, nie preto, ze prídete parádiac sa, ze ste väcsí ako oni. Podriadte sa láske a láske vo vás bude rást. Je cas, aby universalita rástla vo vsetkych stranách sveta, uprostred buriny, kde sa burina zrazu nasla prijatá dobrou potravou. V Písme sa pytajú: "Máme vytrhat burinu?" Ale Pán povedal: "Nie, nechajte ju." "Ked príde zatva" (t.j., ked budete dost silní) "…potom budete schopní celit burine, bez toho, aby ste sa jej báli". A tymto spôsobom nájdete dôvod buriny, ktorá vás naucí zanedbanie potravy, ktorou majú byt krestania, ale ktorí namiesto toho preklínajú burinu, nuz nechaj ju napokoji dokial nepodrasties a nájdes v svojej sile schopnost zmenit burinu na dobrú pasu.

Pamätaj, ze slama po zatve sa pouzíva v stodolách ako podstielka pre zvieratá. Dokonca aj Kristus mal z nej trochu vo svojich jasliach. Slama bola ako burina, ale stala sa postelou. Tak ako perie zivocíchov, ktoré nemôzes jest sa stane poduskou, alebo vlna baránka odevom, tak sa zaodievas zvieracim kozuchom a sytis obetou zvierata, inác by si odhodil tolké veci, nevediac, ze vsetko má dôvod pre cloveka, a tak "Paste moje ovce, ak ma milujete. Milujete ma? Odpovedz si vo svojom vlastnom srdci. Potom podla vasich skutkov budem vediet, hoci ja to uz viem, ale je to dobré pre vás ak objavíte ako málo alebo ako velmi vám zálezí na veci, aby sme mohli byt jedno a to isté, moji knazi. Milujem vás. Pokoj s vami, ale pokoj nemôze byt so mnou, iba ak je s vami. Preto nehovorte "i s vami", iba ak je vo vasom srdci a potom bude s kazdym, ku komu prídete. Pozehnanie pre vase srdcia, zvysok mojej Cirkvi. Prichádzam, aby som vás zhromazdil ako vlnu z baránka, aby som urobil novy odev pre moju Cirkev. Nuz pamätajte na mna, ked to budete robit na moju pamiatku, vsetko to. Len potom evenjelizácia sa stane konsecráciou láskou vo vasich srdciach, okamzite sa premenia v Bozie deti. Urobím ten zázrak. Vy potrebujete iba verit a ja urobím vsetko za vás, lebo vás milujem, moji knazi. Nech je s vami pozehnanie Otca, v Synovi, lebo ste so mnou, mocou Svätého Ducha. Amen.

Mission of the Shroud

3. august 2004

 

 

 

Ak chcete byt informovaní o novych otázkach a clánkoch na stránke Redemptio-Vykúpenie (táto nasa stránka) napíste nám to (napr.: Prosím, informujte ma o novinkach na stránke R-V). Alebo môzete to aj zrusit (napr.: Prosím, neposielajte mi uz informácie)

Nase emaily:

st.maryschurch@rogers.com

mbc24@globalserve.net

Tu posielajte aj VASE OTÁZKY