R

45

V

CLÁNKY - ZOZNAM
HOME
OTÁZKY
Zoznam vsetkych otázok
1- 50
50 - 100
101 - 150
151-200

REDEMPTORISTI-CSSR

Z DIEL SV. ALFONZA

Ikona Matky Ustavicnej Pomoci

Môj prvy katechizmus

MODLITBY

Iné LINKY pre Vás

Základné informácie o nasej stránke

CLÁNKY - ZOZNAM

45

Otázky M ROSY v interview na o. M. CAJKU a Mons. Danylaka:
9
INTERVIEW PRE M ROSU

9. Zasvätenie Ruska Neposkvrnenému Srdcu Panny Márie bolo uskutocnené 25. marca 1984. V samotnom Kremli ho tajne zasvätil &endash; v spojení s pápezom Jánom Pavlom II. Mons. Pavel M. Hnilica. Povazujete toto zasvätenie za to, ktoré si ziadala Panna Mária?

Biskup Roman Danylak: Len Panna Mária a pápez nám môzu povedat, ci jej ziadost z Fatimy bola splnená. V roku 2002 Sv. Otec zasvätil cely svet Neposkvrnenému Srdcu Panny Márie. Bolo tam 1500 biskupov, ktorí sa k nemu pripojili v tomto úkone zasvätenia.

V novembri 2002 Jozef Terela bol v Moskve, aby sa zúcastnil na istej synode. Arcibiskup Joan z Moskvy, 17 ruskych pravoslávnych biskupov, 300 knazov, katolíckych i pravoslávnych, a 3000 laikov a reholníkov prisli, aby sa zasvätili neposkvrnenému Srdcu Panny Márie a vyjadrili svoje vrúcne zelanie byt jedno so Svätym Otcom v zasvätení Ruska, Ukrainy, Bieloruska, proste krajín byvalého Sovietskeho Zväzu jej Neposkvrnenému Srdcu.

O. Miroslav Cajka: Zasvätenie Ruska Neposkvrnenému Srdcu Panny Márie je najväcsou detektívkou s akou som sa kedy stretol, a navyse je to skutocná detektívka. S celym problémom som sa prvy krát stretol v roku 1989. Bolo to pre mna akoby zjavením, ked som sa dozvedel, ze Panna Mária ziadala, aby Sv. Otec spolu so vsetkymi katolíckymi biskupmi zasvätil Rusko jej Neposkvrnenému Srdcu. Pocul som, ze treba zasvätit Rusko, ale ze Sv. Otec to má urobit so vsetkymi biskupmi, to som nevedel. Vyhrabal som z kniznice starú knizocku o Fatime, aby som si to overil, a bolo to tak. Koniec koncov, nikto to nepopiera. Odvtedy je to vlastne uz pätnást rokov, co velmi úzko a podrobne sledujem túto zálezitost. Povedal som, ze je to akoby detektívka a preto sa nedivím, ze mnohí, aj dobromyselní sa v tom nevedia zorientovat. Nemôzem tu v jednej odpovedi natesnat vsetko, co som získal za pätnást rokov.

Komunisti zvykli hovorit: Boh neexistuje, veda to dokázala. Ale ked zistujete, ktoré sú to tie vedecké dôkazy a kde boli publikované, zistíte, ze nezistíte nic. Nemôzem si pomôct, ale tak sa mi javí aj to tvrdenie o zasvätení Ruska. Kto, kedy a kde to rozhodol, ze Rusko bolo zasvätené podla ziadosti Panny Márie 25. marca 1984. Naopak, vsetko mi svedcí, ze Rusko nebolo zasvätené.

Treba rozlisovat, ze v roku 1917 Panna Mária povedala: "Prídem a budem ziadat zasvätenie Ruska môjmu Neposkvrnenému Srdcu", ale az v roku 1929 splnila tento svoj príslub, ked sa zjavila sestre Lucii v klástore v Tuy v Spanielsku a povedala jej: "Prisla chvíla, ked Boh ziada, aby Sväty Otec v spojení so vsetkymi biskupmi sveta urobil zasvätenie Ruska môjmu Neposkvrnenému Srdcu. Cez tento prostriedok slubuje, ze zachráni Rusko."

Zaiste, skutok o. biskupa Hnilicu v Rusku na Cervenom námestí je vzrusujúci a radostny, ale on sám vo svojom casopise "Pro fratribus" písal, ze nie vsetci biskupi prijali pápezovo pozvanie zasvätit Rusko. Zasvätenie z roku 1984 nebolo preto platné z dvoch dôvodov, nebolo vyslovene spomenuté Rusko a nezúcastnili sa ho vsetci biskupi. Ten isty dôvod udala aj sestra Lucia v septembri 1985.

Myslím si, ze Panna Mária vie, co hovorí. Ked povedala Rusko, znamená to Rusko a nie Sovietsky Zväz alebo cely svet. A ked povedala vsetci biskupi, tak to znamená vsetci biskupi. Kto si dovolí prekrúcat jej slová?

Príslub Matky Bozej je obrátenie Ruska a mier vo svete. Tohto roku je to uz 20 rokov od údajného zasvätenia Ruska a nie je tu ani obrátené Rusko, ani mier. Po tomto údajnom zasvätení bolo viac a väcsích vojen ako v dvadsatrocnom období pred. Vojny a homosexuálne manzelstvá, toto je ten príslub Panny Márie?! Nehovorme biele na cierne!

Nemám ziadne pochybnosti, ze Rusko nebolo zasvätené.

Stretol som tu úprimnych krestanov, ktorí mi povedali: Vsetko sa nám páci na modrej knihe Don Gobiho, len jedna vec sa nám nepáci, ze hovorí, ze Rusko nebolo zasvätené. Naozaj, aj Don Gobi to hovorí a to az na troch miestach, - a to po údajnom zasvätení.

Za zasvätením Ruska, za tymto zdanlivo malym úkonom, vidím niekolko obrovskych vecí.

Najprv, Rusko je asi najväcsou pravoslávnou krajinou, je symbolom pravoslávia a ako vieme, pravoslávni vo vseobecnosti neuznávajú Neposkvrnené Pocatie Panny Márie. Niektorí dokonca hovoria, ze bola ocistená az pri Zvestovaní. Cely tento odpor voci dogme vidím v ich odpore voci pápezovi. Po zasvätení sa má Rusko obrátit a podla vsetkého to bude zázracné obrátenie, aby svet, ktory je pysny na svoju techniku si uvedomil, ze milost Bozia je potrebná na obrátenie cloveka. To nie je z cloveka.

9
INTERVIEW PRE M ROSU

1. Globalizácia?

2. …Akou cestou sa majú orientovat laici, ktorí sami vidia, ze hierarchia je nejednotná a nevie alebo nechce sa vyjadrit ku pálcivym otázkam dneska, a to aj v teologickych otázkach?

3. Kam smeruje Cirkev, ked neurobí vo svojej cinnosti opatrenia voci neustále narastajúcemu tlaku zo strany globalizacnej administratívy?

4. Vo svete sa za posledné desatrocia zintenzívnuje pôsobenie Panny Márie v rôznych zjaveniach…

5. Cirkev sa poväcsine stavia ku zjaveniam velmi opatrne, alebo vôbec sa nevyjadruje… Imprimátur…

6. O. Biskup. o Vás je známe, ze ste odobril Eucharisticky zázrak kórejcanke Kim…

7. Môzete nám dolozit príkladom z vlastného zivota pôsobenie Panny Márie a Jeho úcinky?

8. …Dnes sa vsak dokonca hovorí, ze ani tretie fatimské tajomstvo nebolo zverejnené úplne... Aké sú fakty?

9. Zasvätenie Ruska Neposkvrnenému Srdcu Panny Márie…

10. …postup Generálnej predstavenej?

11. Secovce…

12.... Co odporúcate slovenskym veriacim… Co knazom a biskupom

Ak chcete byt informovaní o novych otázkach a clánkoch na stránke Redemptio-Vykúpenie (táto nasa stránka) napíste nám to (napr.: Prosím, informujte ma o novinkach na stránke R-V). Alebo môzete to aj zrusit (napr.: Prosím, neposielajte mi uz informácie)

Nase emaily:

st.maryschurch@rogers.com

mbc24@globalserve.net

Tu posielajte aj VASE OTÁZKY